Odontologie

Odontologia este specialitatea stomatologica ce trateaza lezunile carioase si cele necarioase - fracturi, distrofii, leziuni de uzura dentara. Aceasta terapie de restaurare dentara restabileste integritatea dintilor naturali.

Obturatii cu compozit fotopolimerizabil

Acestea sunt cunoscute sub numele de “plombe” si sunt realizate din materiale de inalta calitate ce au aceeasi culoare ca dintele natural. Obturatiile cu compozit pot fi o solutie alternativa in foarte multe situatii. Cu timpul tehnologia a avansat si acum compozitele au capatat proprietati mult mai bune, devenind mai rezistente in timp si mai compatibile cu tesutul dentar. Culorile compozitului pot fi amestecate pentru a obtine nuanta naturala a dintelui, astfel incat in cele mai multe cazuri, obturatiile devin invizibile. Ele pot fi modelate si finisate pentru a creia cat mai mult posibil , aspectul natural al dintelui. Cu obturatiile de compozit puteti zambi linistiti fara a lasa sa se observe ca ati fost la medicul dentist.

odontologie

Cu ajutorul obturatiilor din compozit se poate reda functionalitatea si fizionomia unui dinte in urma unui traumatism,unui dinte cariat sau care are alte leziuni ce tin de tipul de alimentatie,periaj sau de fluorizarile avute sau nu in trecut.In clinica noastra folosim compozit de ultima generatie ce reda aspectul natural al dintelui

Obturatii cu glassinomer

Tratamentul cariilor se mai poate efectua cu un material special numit glasionomer avand proprietatea de a elibera ioni de flor atat de necesari pentru sanatatea dintilor.

odontologie

Sigilarea

 Sigilarea este o procedura stomatologica simpla si nedureroasa, prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor. Practic, se acopera santurile foarte adancite de pe suprafata ocluzala a molarilor si premolarilor, acestea avand potential de retinere a resturilor alimentare ce nu pot fi indepartate prin periaj simplu. Aceste materiale trebuie sa protejeze tesutul dentar prin elberarea de fluor, sa aiba o rezistenta mare si sa fie usor de aplicat.

odontologie

Coafajul direct si indirect

Este procedeul prin care se incearca conservarea vitalitatii unui dinte afectat de o carie profunda. Tratamentul dureaza doua saptamani si este considerat un succes daca pacientul nu are dureri la stimuli termici (rece, cald) sau la cei chimici (dulce).