Estetica dentara

Albire dentara

In cazul in care sunteti nemultumiti de zambetul dumneavoastra (din punct de vedere coloristic) sau va doriti un zambet stralucitor la un eveniment la care sunteti sau ati dori sa fiti in centrul atentiei, exista numeroase procedee si metode de albire a dintilor in scopuri estetice.

Albirea este de doua feluri: albirea dintilor a caror culoare a fost modificata in urma devitalizarii (scoaterii nervului) sau a unui traumatism si albirea in scop cosmetic.

Inainte de orice fel de albire este necesar un detartraj si un periaj profesional realizat de catre medicul stomatolog. In timpul albirii, pe toata perioada tratamentelui plus inca 48 ore se recomanda sa nu se consume cafea, coca cola, ciocolata, cacao, vin rosu sau alte bauturi cu un continut ridicat de coloranti.
De asemenea, pentru un rezultat adecvat, fumatul este total interzis pe intreaga perioada a tratamentului. Este posibil sa apara o usoara sensibilitate a dintilor dar acesta se remite dupa 1-3 zile sau dupa o aplicare de gel cu fluor.
Aceste albiri in scop cosmetic nu sunt daunatoare pentru dinti in masura in care nu se abuzeaza de ele. Dupa o albire este indicat sa se astepte aprox 12-18 luni pana la efectuarea unui nou tratament.

Albirea Dintilor – 10 lucruri pe care trebuie sa le stii

1. Procedeul de albire are efect doar asupra dintilor naturali facandu-i mai albi. Procedeul nu are efect pe nici o suprafata artificiala cum ar fi coroanele dentare, fatetele ceramice sau implanturi dentare.

2. Cele mai bune rezultate se vad asupra dintilor galbeni, rezultate satisfacatoare se observa asupra dintilor decolorati iar cele mai putine rezultate se vad asupra dintilor gri.

3. Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu ar trebui sa apeleze la procedeul de albire a dintilor.

4. Persoanele cu afectiuni ale gingiilor, carii netratate nu sunt potrivite pentru acest procedeu.

5. Procedeul de albire a dintilor, folosit in exces, poate provoca daune ireparabile dintilor dumneavoastra.

6. Folosirea acestui procedeu poate produce iritatii, durere sau poate creste sensibilitatea dintilor.

7. Tratamentele incercate acasa, cu lamaie sau bicarbonat de sodiu, pot produce daune dintilor pe termen lung.

8. Pastele de dinti cu efect de albire au acelasi efect cu acela al produselor profesionale folosite in cabinetul stomatologic.

9. Periajul dintilor cu o pasta ce are efect de desensibilizare inainte de a incepe procedeul de albire a dintilor scade sensitivitatea dintilor.

10. Dintii recent albiti au tendinta de a se pata mai usor timp de cateva saptamani.

 

Bijuerii dentare

Una dintre cele mai interesante metode de a pune in evidenta dintii frumosi este aplicarea unei bijuterii dentare. Bijuteriile dentare sunt cristale pretioase sau semipretioase (Swarovski) care se aplica prin tehnici adezive speciale pe dintele ales de dumneavoastra. Procedura de aplicare a unei astfel de bijuterii nu dureaza mai multe de 15-20 min, este total lipsita de durere, nu presupune afectarea integritari dintelui ci pur si simplu lipirea accesoriului cu ajutorul unui adeziv special. Poate fi indpartata oricand de pe dinte de catre stomatolog fara riscuri, respctand indicatiile de igiena orala, o astfel de bijuterie poate rezista pana la 2-3 ani fara probleme.