Chirurgie Dento-Alveolara

Extractia dentara – este un procedeu de necesitate si consta in indepartarea unui dinte de pe arcada dentara.

Echipa noastra studiaza atent si cu rabdare fiecare caz in parte astfel incat manopera se aplica doar dintilor irecuperabili. Inainte de a incepe le explicam pacientilor fiecare etapa. Urmeaza evident anestezia prin infiltratie pentru a reduce complet disconfortul.

Ne sfatuim pacientii ca dupa perioada optima de vindecare sa aleaga imediat o solutie protetica de inlocuire a dintelui extras pentru a evita modificarile complexe care pot aparea la nivelul aparatului dento-maxilar.


Rezectia apicala

Este o interventie chirurgicala ce consta in indepartarea apexului unui dinte ( varful radacinii). Intraoperator se realizeaza in urmatoarea etapa, obturarea etansa a radacinii sub control vizual. Indicatia se stabileste pe baza unui examen radiologic si manopera se aplica dintilor cu procese periapicale mari ( pungi de puroi in jurul radacinii) care nu pot fi tratate prin procedee clasice. Desi pare complicat este o manopera foarte simpla si usor suportata de pacient.

Amanarea sau refuzul rezectiei apicale lasa ca ultima solutie de tratament pentru dintele in cauza din pacate doar extractia.Odontectomie

Reprezinta extractia unui dinte inclus sau partial inclus, care consta in indepartarea osului care inconjoara dintele.

Odontectomia presupune o interventie chirurgicala realizata in cabinetul de medicina dentara, cu anestezie locala. Dupa odontectomie este necesara sutura si indepartarea firelor dupa 7 zile.Decapusonare

Decapusonarea este manopera prin care se indeparteaza gingia ce acopera molarul de minte si care impiedica eruputia acestuia.Implantul dentar

Este un dispozitiv de forma unui surub care este plasat in os in locul unei foste radacini dentare pentru a ajuta la inlocuirea unui sau mai multor dinti lipsa. Este confectionat din titan pur, un material biocompatibil care permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare.

Daca inainte, prin metoda clasica dentistul trebuia sa slefuiasca dintii alaturati si sa faca o punte, acum dintele nou este implantat direct in os. Astfel, ori de cate ori un dinte este scos de pe arcada, solutia ideala de inlocuire a acestuia este implantul dentar.Implantul dentar prezinta numeroase avantaje, precum:

1. Imbunatateste aspectul.

Implantul dentar arata si se simte la fel ca si proprii dinti. Motivul? Acesta se va contopi cu osul maxilarului, permanent.

2. Imbunatateste exprimarea (discursul).

Avand o dantura "saracacioasa", dintii inca prezenti se pot inclina in gura si cauzeaza o pronuntie nedeslusita si cu balbaieli. Implanturile dentare permit vorbirea fara temeri de pronuntie.

3. Imbunateste confortul.

Deoarece dintii sunt o parte din corp, implaturile dentare elimina disconfortul unei proteze.

4. Consumul usor al alimentelor.

Cu o proteza dentara mestecatul unor alimente poate fi dificila. In timp ce, cu implaturile dentare se permite consumul fructelor sau a legumelor favorite cu incredere si fara durere.

5. Imbunatateste stima de sine.

Implanturile dentare va redau zambetul si va ajuta sa va simtiti bine in pielea dvs.

6. Imbunatateste sanatatea dentara.

Implanturile dentare nu necesita diminuarea altor dinti la fel ca si in cazul puntilor dentare. Datorita faptului ca dintii vecini nu sunt modificati pentru a sustine implantul, mai multi dintre dintii propri sunt pastrati intacti, imbuntatind (pe termen lung) sanatatea dentara. In plus, implanturile dentare permit accesul atei dentare mai usor intre dinti, optimizand igiena dentara.

7. Durabilitatea.

Implanturile dentare sunt foarte durabile si pot tine o perioada indelungata. Cu grija, implanturile dentare persista intreaga viata.

8. Comoditatea.

Proteza dentara este detasabila, pe cand implantul dentar, nu.

Avand implanturi scapati de situatiile jenante de a scoate proteza si de adezivi.Sinus lift

Procedura chirurgicala care se realizeaza pentru a asigura un loc sigur pentru implanturi protejand in acelasi timp sinusurile. Sinus augmentarea (sinus lift) se efectuează atunci când podeaua sinusului este prea aproape de o zona in care implanturile dentare trebuie să fie plasate. This procedure is performed to ensure a secure place for the implants while protecting the sinuAditie de os

Aceasta procedura se realizeaza in momentul cand nu exista os pentru a sustine implantul. Materialul folosit poate fi chiar din osul recoltat de la pacient, autotransplant, sau se poate folosi un os artificial, bioos.