Cazuri clinice

Caz 1. Pacienta A. C. in varsta de 16 ani se prezinta in clinica cu leziuni carioase la nivelul dintilor frontali superiori. Dupa indepartarea dentinei alterate putem observa profunzimea cavitatii cat si stratul de smalt si dentina sanatosa . S-a efectuat refacerea lipsei de substanta prin tehnici adezive ,cu materiale fizionomice. Puteti observa in fotografiile de mai jos aspectul initial dar si cel final al cazului.


Caz 2. Pacienta D. G. se prezinta in clinica noastra la varsta de 15 ani cu inghesuirea si malpozitia dintilor frontali superiori. Dupa consultatia medicului specialist ortodont, planul de tratament a constat intr-un aparat dentar ortodontic care sa aduca in pozitia ideala dintii malpozitionati. In fotografiile de mai jos putem observa aspectul initial urmat de cel final dupa indepartarea aparatului ortodontic care a fost purtat 1 an si 6 luni.


Caz 3.Pacientul A.F in varsta de 17 ani prezinta carii multiple pe fetele laterale ale dintilor frontali superiori. Dupa vizita la un medic stomatolog din clinica noastra observam o imbunatatire remarcabila a esteticii si a surasului dentar intre aspectul initial si cel final.


Caz 4 In situatia din fotografiile urmatoare putem obseva ectopia palatinala cu rotirea incisivului lateral superior asociat cu o incongruenta dentara a grupului frontal superior. Fotografia finala ne arata alinierea dintilor maxilari superiori cu refacerea ocluziei , o diferenta remarcabila fata de aspectul initial.


Caz 5. Pacientul C. A. in varsta de 18 ani a venit la clinica avand nemultumiri legate de estetica zambetului dentar. Dupa un periaj si un detartraj riguros indepartand coloratiile si tartrul de la nivelul dintilor, am ales ca planul de tratament sa fie albirea dentara cu laser, care nu doar deschide nuanta dintilor dar si remineralizeaza smaltul.. Observam in fotografiile de mai jos o diferenta majora de la aspectul initial la cel final.


Caz 6. Pacienta A.T. in varsta de 50 de ani se prezina in clinica acuzand dureri la nivelul buzei superioare, in urma unei cazaturi. Din imaginea prezentata mai jos putem observa contuzia si hematomul buzei. Dupa doar o sedinta de tratament cu laser de biostimulare si cicatrizare a zonei afectate, putem observa o diferenta remarcabila intre cele 2 imagini. In ce-a de-a 2 a imagine mucoasa labiala are un aspect si o coloratie normala cu tendita de vindecare completa.

Efectul tratamentului cu laser este benefic asupra partilor moi, nu doar vindeca zona afectata dar si asigura o regenerare tisulara.


Caz 7.Pacienta A. F. se prezinta in clinica cu dureri provocate de afte orale pe versantul vestibular din dreptul premolarilor mandibulari. Dupa cum bine stim afetele orale sunt extreme de dureroase si au o durata de evolutie in jur de 7 zile. Dupa doar 2 sedinte cu laser de biostimulare si terapie a zonei afectate putem observa coloratia si aspectul normal al suprafetei afectate precum si lipsa senzatie dureroase relatata de pacient.